Väktare Direkt

Med vår helt unika tjänst tillkallas närmaste väktare automatiskt vid ett verifierat larm.

Niklas Hallden avatar
Skrivet av Niklas Hallden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Väktarfunktionen Väktare Direkt ger dig högsta säkerhetsnivån. Vid ett verifierat larm kallas omedelbart närmaste väktare till platsen. Om det skulle vara ett falsklarm kan kunden själv, via Svenska Alarms app som visar bilder från larmsituationen, avbryta utryckningen. Här kan du läsa mer om väktarutryckningar.

Väktare Direkt vid brand och inbrott

Väktarfunktionen Väktare Direkt är en speciellt utvecklad funktion där det finns ett stort behov av en väktarinsats. Funktionen triggas av larmhändelser med larmkaraktär brand och inbrott.

Vill du att en väktare ska tillkallas direkt på ett larm för överfall, panik eller trygghetslarm kan du aktivera väktarfunktionen Väktare Nu. Vid andra larmhändelser som tex driftlarm för ett lågt batteri tillkallas inte en Väktare Direkt.

Det här är ett verifierat larm

För att ett larm ska bli verifierat krävs enligt larmnormen att minst två oberoende detektorer löser ut inom loppet av 30 minuter. Det här håller Svenska Alarms högteknologiska plattform för larmhändelser full koll på och det hanteras automatiskt. Du själv kan luta dig tillbaka och följa händelseförloppet i appen, antingen live i realtid eller i efterhand.

Vad händer om bara 1 detektor löser ut?

Direkt när en larmenhet triggas kommer larmet att lösa ut. Det innebär att sirenerna startar och larmhändelsen skickas med tydligt ljud till Svenska Alarms app. Användare med väktarfunktion kan alltid tillkalla en väktare vid larm oavsett om bara 1 detektor löst ut.

Går det att ha flera detektorer för att snabbare verifiera ett inbrott?

Ja vi rekommenderar att inbrottsskyddet optimeras med flera detektorer. Ett inbrottsskydd kan byggas upp med både skalskydd som dörrkontakt ihop med glaskross och rörelsedetektor i rummet. På det sättet blir det en snabb verifiering och snabb väktaråtgärd vid inbrott.

Kan jag utöka en befintlig larmanaläggning med fler komponenter?

Ja det går bra - du kan läsa mer om det här. Vill du vid ett senare tillfälle kika in på nätbutiken så kommer du alltid snabbt och enkelt åt den från Svenska Alarms larmapp.

Hur vet jag vilken väktarfunktion som är kopplad till larmanläggningen?

Det kan du enkelt se direkt i appen. Logga in i appen med din appkod. När du är inne i appen klicka på menyvalet längst ner till vänster "Panel". Titta sedan längst upp till vänster så visas det om anläggningen har en väktarfunktion; Väktare standby eller Väktare direkt. Är det tomt har larmanläggningen ingen väktarfunktion.

Väktare Direkt vid ett larm kallas närmaste väktare till platsen omgående

Varför Väktare Direkt: för dig som vill ha högsta säkerhetsnivå och är beredd att betala för väktarutryckningar som garanterar din säkerhet.