Appen har stöd för att skicka notisen med tjutande larmsignal i din telefon. Det fungerar både för iPhone och Android. Aviseringen kommer att upplevas olika beroende på telefon och individuella inställningar.

(för meddelanden och notiser för Kamerabevakning kan du läsa mer här)

Android Avisering

Systemet Android skiljer sig åt beroende på fabrikat och modell av telefon. Svenska Alarm kan inte kontrollera eller ta ansvar för dina personliga telefoninställningar och ej heller mobiltelefonenen eller operativsystemets möjligheter och begränsningar för aviseringar. Det innebär att upplevelsen av hur notisen hörs, känns eller visas kan komma att upplevas olika. Men vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dig med


Här är några inställningstips för aviseringar på Android

Avisering - för att få aviseringar till din telefon måste funktionen aviseringar vara aktiverad för appen Svenska Alarm. Finns oftast under menyn i telefonen - inställningar - notiser - SvenskaAlarm

Ignorera Stör ej - det är vanligt att det finns en funktion i Android som heter "stör ej". Den här funktionen blockerar notiser från appen samt även SMS. Viktigt att du aktiverar funktionen "Ignorera Stör ej" för appens aviseringsinställningar.

Bakgrundsuppdateringar måste vara på - innebär att även om du inte använder Svenska Alarm appen kan appen ta emot notiser. Det är viktigt att det är aktiverat specifikt för den här appen.

Strömsparläge - påverkar ofta notiser och möjligheten för Svenska Alarm appen att ta emot och visa notiser. Kontrollera att den här inställningen så att den inte blockerar notiserna.

Datatrafik - behöver vara aktiverat, tex mobil data eller wifi.

Flygplansläge - det går inte vara aktiverat för då kommer notiser inte att fungera.

Avisering utan ljud - önskar du notiser men utan ljud så ställer du in din telefon på ljudlös.
 
SMS - vid en larmhändelse och driftlarm så skickas det ut ett SMS till numret som du själv kan fylla i under Inställningar - Kontoinställningar i appen (tänk på att numret ska skrivas in med landsnummer först, tex +46707123456)
 
 


iPhone Notiser

Funktionen notiser skiljer sig åt beroende på fabrikat och modell av telefon. Svenska Alarm kan inte kontrollera eller ta ansvar för dina personliga telefoninställningar och ej heller mobiltelefonenen eller operativsystemets möjligheter och begränsningar för notiser. Det innebär att upplevelsen av hur notisen hörs, känns eller visas kan komma att upplevas olika.

Notiser - för att få notiser till din telefon måste funktionen vara aktiverad för appen under menyn i telefonen - inställningar - notiser - SvenskaAlarm


notiser med ljud och text i appen Svenska Alarm

 
 
 
Stömsparläge - påverkar ofta notiser och möjligheten för Svenska Alarm appen att ta emot och visa notiser. Kontrollera att den här inställningen så att den inte blockerar notiserna.

Datatrafik - behöver vara aktiverat, tex mobil data eller wifi.

Flygplansläge - det går inte vara aktiverat för då kommer notiser inte att fungera.

Notiser utan ljud - önskar du notiser men utan ljud så ställer du in din telefon på ljudlös.
  


 

Tydliga SMS-ljud till din iPhone ställer du in så här

Vid en larmhändelse och driftlarm så skickas det ut ett SMS. Det går att anpassa ljudet för detta SMS.

 
Gå till "Kontakter" och lägg till en ny kontakt

OBS för iOS 13.5.1 eller senare får du inte döpa kontakten till något, då fungerar inte ljudinställningen.

  1. Lägg in telefonnummer 78367522527

  2. Redigera SMS-signal och välj ljud SMS Ringsignaler - välj Klassiska och sedan Alarm

  3. Redigera Vibrering och välj S.O.S.

  4. Välj inställningen Förbigång i nödsituation påSMS mobilnummer larmapp Svenska Alarm


Kontakta oss så hjälper vi dig

Klicka på chatten nere till höger. Skicka ett mail till [email protected], eller ring oss på 0770-112060.

Hittade du svaret?