Appen har stöd för notiser med ljud i din telefon. Det fungerar både i iPhone och Android. Notifieringarna kommer att upplevas olika beroende på telefon och individuella inställningar.

Android Notiser

Systemet Android skiljer sig åt beroende på fabrikat och modell av telefon. Individuella varianter mellan samma telefonmodeller är också vanligt beroende på alla möjligheter för inställningar i systemet.

Notiser - för att få notiser till din telefon måste funktionen vara aktiverad för appen under menyn i telefonen - inställningar - notiser - SvenskaAlarm

Stör ej - det finns en funktion i Android som heter "stör ej". Den här funktionen blockerar notiser från appen samt även SMS. Har du funktionen stör ej aktiverad på din telefon så kommer du inte att få några notiser.

Ljud - önskar du notiser men utan ljud så ställer du in din telefon på ljudlös.

SMS - vid en larmhändelse så skickas det ut ett SMS till numret som du själv kan fylla i under Inställningar - Kontoinställningar i appen (tänk på att numret ska skrivas in med landsnummer först, tex +46707123456)

iPhone Notiser

Notiser - för att få notiser till din telefon måste funktionen vara aktiverad för appen under menyn i telefonen - inställningar - notiser - SvenskaAlarm

Stör ej - det finns en funktion i iPhone som heter "stör ej". Den här funktionen blockerar notiser från appen samt även SMS. Har du funktionen stör ej aktiverad på din telefon så kommer du inte att få några notiser.

Ljud - önskar du notiser men utan ljud så ställer du in din telefon på ljudlös.

SMS - vid en larmhändelse så skickas det ut ett SMS till numret som du själv kan fylla i under Inställningar - Kontoinställningar i appen (tänk på att numret ska skrivas in med landsnummer först, tex +46707123456)

Tydliga SMS-ljud till din iPhone ställer du in så här

För instruktionen anpassade ljudtoner och vibrering för ditt SMS från Svenska Alarm.

Gå till "Kontakter" och lägg till en ny kontakt som du döper till Svenska Alarm

1. Skriv in telefonnummer 78367522527
  2. Redigera SMS-signal och välj ljud SMS Ringsignaler - välj Klassiska och sedan Alarm
  3. Redigera Vibrering och välj S.O.S.
  4. Välj inställningen Förbigång i nödsituation på