Larmutrustning
Fellarm
Smutsig rökdetektor som behöver rengöras

Rengör rökdetektor

Gustaf Wahlberg avatar
Skrivet av Gustaf Wahlberg
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Svenska Alarm appen kan man få upp så kallade fellarm. En av dessa är "Smutsig rökdetektor som behöver rengöras"

En rökdetektor behöver med jämna mellanrum göras rent. Bokar du en Service så hjälper vår tekniker till med det.

Den optiska rökdetektorn ska hållas ren från dam. Det görs genom att kontinuerligt dammtorka och dammsuga de rena. Rökdetektorn kan också blåsas rena med hjälp av tryckluft på burk. En rökdetektor som sitter monterad i en dammig miljö där problem med onödiga larm uppstår kan behöva omplaceras till en lämpligare plats.