Batteribyte - Rökdetektor
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det är viktigt att ha ett fungerande och säkert batteri i rökdetektorn. Svenska Alarm säljer driftsäkra batterier i nätbutiken och våra servicetekniker gör batteribyten till fastpris.

Batteri: CR123A

OBS! Serviceläge krävs för larmsystem kopplat endast mot bemannad larmcentral. Har du Larmtjänst krävs det inte att larmsystemet sätts i Serviceläge.

Byt batteri i Rökdetektorn

1. Börja med att larma av systemet.

2. Ta ner Rökdetektorn genom att vrida den moturs (till vänster).

3. Ta ur batteriet.
    (Förbrukat batteri lämnas till återvinningsstation eller batterilåda)

4. Sätt i nytt batteri och se till att den röda brytaren hamnar under batteriet.

5. Sätt tillbaka Rökdetektorn genom att vrida den medurs (till höger).

6. Prova att larma på och testkör larmsystemet för att säkerställa optimal funktion.