Byta batterier
Batteribyte - Rök- och värmedetektor

Så här byter du batteri i en värme och rökdetektor

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det är viktigt att ha ett fungerande och säkert batteri i Rök- och värmedetektor Svenska Alarm säljer driftsäkra batterier i nätbutiken och våra servicetekniker gör batteribyten till fastpris.

Batteribyte Rök- och värmedetektor

Batteri: 3 st AAA batterier (Endast duracell batterier)

OBS! Serviceläge krävs för larmsystem kopplat endast mot bemannad larmcentral. Har du Larmtjänst krävs det inte att larmsystemet sätts i Serviceläge.

Byt batteri i Rök- och värmedetektor

• Börja med att larma av systemet

• Ta ner Rökdetektorn genom att vrida den moturs (till vänster).

• Ta ur det gamla batterierna. Förbrukade batterier lämnas till återvinningsstation eller batterilåda.

• Vänta minst 5 minuter innan ni sätter i det nya batterierna

• Sätt i de nya batterierna, var noggrann med att kolla polariteten (alla + ska vara uppåt)

• Sätt tillbaka Rökdetektorn genom att vrida den medurs (till höger).