Alla samlingar
App
Bild och film i appen
Bild och film i appen

Bilder från larm och film från övervakning skickas direkt till din telefon

Niklas Hallden avatar
Skrivet av Niklas Hallden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vid en larmhändelse visas bilderna i vyn Alarm och det går också att scrolla och zooma in på bilderna i Aktivitetsloggen.Bildkvalitet

Larm med kamera - Bild för att bekräfta att en person finns på platsen. Bildens egenskaper är att den snabbt kan skickas till appen, tack vare lägre upplösning. Finns både som svart-vit och i färg.

Kamerabevakning - Högupplöst video för ansiktsigenkänning. Filmens egenskaper är tydliga detaljer och högupplösning i färg. Live video skickas till appen. Köp Kamerabevakning.

Bildhantering i appen

Bilderna laddas upp i användarens app. Först kommer alla bilder från en kamera och sedan från kamera två, tre och så vidare. Är det en pågående larmhändelse så laddas bilderna upp efter varandra i appen. Exempelvis två utlösta kameradetektorer efter varandra presenteras som en larmhändelse men det kommer totalt upp till 20 bilder (upp till 10 + 10).


Varför kommer det inga bilder?

Testar du ditt larmsystem och stänger av det direkt så skickar inte ditt larmsystem bilderna vidare med larmtjänsten till din larmapp. Vill du prova kamerorna rekommenderar vi att du aktiverar ett Trygghetslarm. Klicka på knappen längst ner till vänster på din knappsats. Knappen har en symbol med ett plustecken och en sköld.

Vill du själv testa ditt larmsystem ned ljud så låt sirenen tjuta tills du ser bilderna i appen. Har du funktionen Väktare Direkt inkopplad så är det viktigt att du avbryter utryckningen i appen inom fem minuter.

Ingen kamera inga bilder

En detektor som inte har kamera till exempel en magnetdetektor tar inga bilder. Har du en larmhändelse från en dörr eller fönster där det sitter en magnetkontakt så finns det inga bilder. Om däremot en obehörig person skulle röra sig in i rummet framför en kameradetektor så skickas bilder på personen. Detsamma gäller vid händelser av brand så fotar kameradetektorn och skickar bilder.

Alla bilder från larmhändelserna finns i Aktivitetsloggen

Klicka på meny Aktivitetslogg i appen. Sedan letar du upp aktuell larmhändelse och klickar på den. Alla larmhändelser lagras och visas i Aktivitetsloggen.


Kontakta oss så hjälper vi dig

Klicka på chatten nere till höger. Skicka ett mail till [email protected], eller ring på 0770-112060.

Fick du svar på din fråga?