En extern knappsats monteras vid entrén och det finns en inbyggd placerad på centralapparaten. Så här kan en extern knappsats se ut.

Stänga av inpassering-/utgångspipet

Tryck in knappen med en symbol som stjärna för att stänga av inpassering- och utgångspipet. Knappen ä placerad långt ner till vänster. Klicka här för att läsa mer.

Brandlarm

Tryck in knappen med en symbol som en eldflamma så startar du ett brandlarm. Knappen är placerad längst ner till höger.

Trygghetslarm

Tryck in knappen med en symbol som ett plustecken för att starta ett tyst larm. Knappen är placerad längst ner till vänster på knappsatsen.

Paniklarm

Tryck samtidigt in knapparna med en symbol som ett plustecken och eldflamma. Knapparna är placerade längst ner.

Skillnaden på trygghetslarm och paniklarm: Båda två är en typ av personlarm där skillnaden är att ett paniklarm är ljudande i och med att sirenen startas. Ett trygghetslarm är ett tyst larm.