App för av- och pålarmning

Tryggt och säkert kan appen larma på och av larmsystemet. Du kan se aktuell status och senaste händelsen.

Niklas Hallden avatar
Skrivet av Niklas Hallden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du öppna för hantverkaren, eller larma på när barnen gått hemifrån. Med Svenska Alarms fantastiska app fungerar det att larma av och på ditt larm från hela världen.

Så här gör du för att larma på och av ditt smarta larmsystem från appen

1. Klicka på Larma av

2. Skriv in din fyrsiffriga Larmkod (du kan spara larmkoden i appen så slipper du att manuellt skriva in den)

3. Följ din avlarmning live när händelseförloppet tydligt syns i appen

4. Statusen uppdateras och filmen nedan visar tydligt att larmsystemet är Avlarmat av användare Anna Johannson kl 10.08

Behöver jag skriva in Larmkoden varje gång jag vill larma på?

Du kan spara din Larmkod i appen. Då slipper du att skriva in den varje gång. Du kan läsa mer här om att spara Larmkoden.

Kostar funktionen att larma på och av från appen något extra?

Funktionen ingår i Larmtjänsten och du betalar inget extra för att kunna använda av- och pålarmning från appen.

Varför tar det så lång tid att larma på?

Du har ett äldre larmsystem som har en nedräkningstid på upp till en minut som måste passera. Först därefter är det pålarmat och appen visar då aktuell status. Vill du ha blixtsnabb pålarmning kan du skaffa vårt nya prisbelönta hemlarm eller företagslarm.

Varför går det inte att larma på eller av?

Larmsystem som inte är klart för att larma på lyser med en orange lampa på centralapparaten. Statusen i panel-vyn i appen återgår till korrekt status när appen uppdateras. Vyn "Aktivitet" sparar och visar alla händelser så kika där om du känner dig osäker.

Alltid aktuell status i appen

Bilden här nedan visar att Anna Johansson larmade av 25e maj kl 10:08

App för av- och pålarmning

​

Uppdateras statusen i appen när jag larmar på från knappsatsen?

Ja. Larmsystemet kan larmas på och av från centralapparat, knappsats, handsändare och app. Alla händelser loggas i appen. Klicka här för att läsa mer om telefonapplikationens vy "Aktivitet".

Uppdateras statusen i appen när någon annan larmar på från sin app?

Ja. Alla händelser som registreras i larmsystemet skickas vidare till apparna.