Stäng av ljudet vid pålarmning

Volymen på ljudet går att justera och för dig som önskar så kan pipet helt tas bort.

Niklas Hallden avatar
Skrivet av Niklas Hallden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vid en pålarmning räknar larmsystemet ner och ett ljud i form av en signal piper. Inpasseringsljudet kan höjas och sänkas. Det går också att avbryta ljudet med knappen stjärna på knappsatsen.

Höja och sänka ljudet

På centralapparatens knappsats (det fungerar inte på en extern knappsats) kan du höja och sänka ljudet. Tryck på:

Knappen med siffran "1" för att höja ljudet
Knappen med siffran "4" för att sänka ljudet

Gör så här för att stänga av ljudet vid en pålarmning

1. Larma på

2. Tryck på symbolen med stjärna för att stänga av ljudet vid en pålarmning. Du hittar knappen stjärna på extern knappsats, centralapparaten och på handsändaren.

​

Fungerar inte stjärnan för att stänga av nedräkningsljudet?

Då kan du behöva en uppdatering till senaste mjukvaran och få hjälp med att aktivera funktionen. Vi hjälper gärna till med det.

​

Stäng av ljudet permanent vid en pålarmning av skalskydd

Det går att stänga av ljudet helt men vår rekommendation är att använda ljudet vid på- och avlarmning. Ljudet gör det tydligt när en pålarmning sker och när larmsystemet behöver larmas av vid hemkomst.

Kontakta oss så hjälper vi till att aktivera funktionen eller stänga av ljudet helt.