Enhet offline
Ernst Riesbeck avatar
Skrivet av Ernst Riesbeck
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Svenska Alarm appen kan man få upp så kallade fellarm. Ett av dessa är det som kallas "Enhet offline". Detta innebär att signalförstärkaren inte längre kommunicerar med centralapparaten.

Fellarm går till alla användare av appen. Detta innebär att systemet vill berätta vad det är som hänt. Efter varningen "Enhet offline" är det bra att genast börja felsöka.

Vanligtvis beror detta på att sladden till signalförstärkaren dragits ut.

Under fliken i aktivitetsloggen som kallas Fellarm kan man markera händelsen som läst, detta innebär att den slutar "varna" Enhet offline. Detta kan komma väl till pass om man själv dragit ur sladden ur vägguttaget tillhörande signalförstärkaren - då är det med andra ord normalt att den inte längre är aktiv.

Man kan även markera det som oläst igen, då kan man använda händelsen som en påminnelse att man behöver undersöka vad det beror på att signalförstärkaren varnar för att vara offline. Detta kommer väl till pass om man inte själv dragit ut sladden ur vägguttaget.

När varnar signalförstärkaren för att vara offline?

Vanligtvis uppstår detta först efter att strömtillförseln till signalförstärkaren varit bortkopplad under en längre tid (upptill 35h).

Vilka åtgärder finns för att lösa problemet?

Det första man behöver kolla är så att strömsladden sitter ordentligt i vägguttaget. Sitter strömsladden i ordentligt behöver man säkerställa att det finns ström i vägguttaget.

Detta kan man testa med t.ex en lampa. Sätter man i lampsladden i vägguttaget och tänder lampan, fungerar det?

Om det fungerar har man uteslutit att det är fel på vägguttaget.

Jag har testat ovan och vägguttaget fungerar, vad gör jag nu?

Här behöver du kontakta supporten så att de kan hjälpa er med ett diagnostest. Enklast är att skriva in till oss nere till höger på sidan.

Kontakta oss så hjälper vi dig

Klicka på chatten nere till höger. Skicka ett mail till [email protected], eller ring på 0770-112060.


Fick du svar på din fråga?