Hoppa till huvudinnehåll
Knappsats är inaktiv

Fellarm aktivitetslogggår ej att larma på

Ernst Riesbeck avatar
Skrivet av Ernst Riesbeck
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Svenska Alarm appen kan man få upp så kallade fellarm. Ett av dessa är det som kallas "Knappsats är inaktiv". Detta innebär att knappsatsen (även kallad manöverpanel) inte längre kommunicerar med centralapparaten.

Fellarm går till alla användare av appen. Detta innebär att systemet vill berätta vad det är som hänt. Efter varningen "knappsats inaktiv" är det bra att genast börja felsöka.

Vanligtvis beror detta på att batteriet är slut. Då är en enkel lösning att byta batteriet i knappsatsen.

Efter bytt batteri ska knappsatsen fungera med detsamma igen.

Under fliken i aktivitetsloggen som kallas Fellarm kan man markera händelsen som läst, detta innebär att den slutar "varna" att knappsatsen är inaktiv. Detta kan komma väl till pass om man själv tagit ur batterit ur knappsatsen - då är det med andra ord normalt att den inte längre är aktiv.

Man kan även markera det som oläst igen, då kan man använda händelsen som en påminnelse att man behöver undersöka vad det beror på att knappsatsen varnar för att vara inaktiv. Detta kommer väl till pass om man inte själv tagit ut batteriet ur knappsatsen.

Hjälper det inte att byta batteriet kan det vara något annat som bråkar. Här rekommenderar vi er att kontakta oss via chatten nere till höger på sidan för vidare support.

Kontakta oss så hjälper vi dig

Klicka på chatten nere till höger. Skicka ett mail till [email protected], eller ring på 0770-112060.

Fick du svar på din fråga?