Knappsats kompakt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Certifierad och godkänd knappsats. Svenska Alarm är ett certifierat larmbolag och installerar en knappsatser av högsta kvalité. Den trådlösa knappsatsen är godkänd enligt SSF larmklass R av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC). Batteri till enheten hittar du här.

Stänga av inpasserings-/utgångspipet

Tryck in knappen med en symbol som stjärna för att stänga av inpasserings- och utgångspipet. Knappen är placerad långt ner till vänster. Klicka här för att läsa mer.

Köp en Knappsats

Här kan du köpa en Knappsats direkt i vår butik. Eller boka en Service och där du kan köpa en Knappsats av tekniker och få den korrekt installerad.

Underhåll och skötsel av Knappsatsen

En knappsats behöver med jämna mellanrum torkas av med en fuktig trasa för att hålla den ren och batteriet ska bytas. Bokar du en Service så hjälper en professionell tekniker till med det.

Problem och lösning för att kunna larma på

Här är några snabba tips som brukar lösa problemet.

• Kontrollera att ytterdörren är stängd (det går inte att larma på med öppen dörr).

• Kontrollera att altandörr och fönster (där det sitter en Dörr & Fönsterkontakt även kallad magnetkontakt) är stängda.

• Kontrollera att det lyser en grön lampa på Centralapparaten, det är enheten som sitter monterad längre in i huset. Lyser det en gul-orange lampa så finns det ett fel som gör att larmsystemet inte kan larmas på.

Larma på och av med Knappsatsen

En extern knappsats, eller manöverpanel och map som den också kallas, monteras vid entrén och det finns en inbyggd knappsats på centralapparaten. Larmet kan sättas på och stängas av med knappsatsen. Det går att använda en personlig fyrsiffrig kod eller en larmbricka, även kallad tagg.

Certifierad och godkänd knappsats

För att larma på trycker man på den röda knappen med det stängda hänglåset. Därefter slår man in sin 4siffriga Larmkod, alternativt lägga sin larmbricka uppe i vänstra hörnet.

För att larma av trycker man på den gröna knappen med det öppna hänglåset. Därefter slår man in sin 4siffriga Larmkod, alternativt lägga sin larmbricka uppe i vänstra hörnet.

För att larma hemmaläge/skalskydd trycker man på knappen med ett hus samt en gubbe. Därefter slår man in sin 4siffriga larmkod, alternativt lägga sin larmbricka uppe i vänstra hörnet.

Utlösa ett larm från knappsatsen

Brandlarm

Tryck in knappen med en symbol som en eldflamma så startar du ett brandlarm. Knappen är placerad längst ner till höger. Larmet är ljudande och sirenen förväntas starta. För att stänga av larmet kan du larma av.

Trygghetslarm

Tryck in knappen med en symbol som ett plustecken för att starta ett tyst larm. Knappen är placerad längst ner till vänster på knappsatsen. Sirenen kommer inte att starta men larmhändelsen kommer att skickas till Svenska Alarm app för dig med Larmtjänst.

Paniklarm

Tryck samtidigt in knapparna med en symbol som ett plustecken och eldflamma. Knapparna är placerade längst ner. Larmet är ljudande och sirenen förväntas starta. För att stänga av larmet kan du larma av.

Skillnaden på trygghetslarm och paniklarm: Båda två är en typ av personlarm där skillnaden är att ett paniklarm är ljudande i och med att sirenen startas. Ett trygghetslarm är ett tyst larm.