Kundvillkor
Integritetssäkrat

Våra larm- och kameralösningar respekterar ditt privatliv. Du äger och kontrollerar bilder och film från dina kameror.

Niklas Hallden avatar
Skrivet av Niklas Hallden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Svenska Alarm arbetar med den senaste tekniken och vi uppdaterar regelbundet vår toppmoderna app. Som certifierat larmbolag installerar vi försäkringsgodkända larm som är integritetssäkrade. Det innebär att du äger och har full kontroll över dina bilder.

Integritetssäkrat larm från Svenska Alarm

Vår Larmtjänst är designad för att respektera ditt privatliv

Svenska Alarm har en helt unik och egenutvecklad larmtjänst. Funktionen skiljer sig åt från traditionella larmlösningar på marknaden när det kommer till hantering av bilder och film som skickas direkt till din app. Inga bilder skickas vidare till en operatör på en bemannad larmcentral. Du äger och kontrollerar dina egna bilder.

• Våra kameradetektorer tar inga bilder när du är hemma. Det krävs att larmsystemet larmar för att kameradetektorerna ska aktiveras. Först vid ett larm tar de bilder och skickar till din app.

• Om du har en inkräktare kommer kamerorna skicka bilder till din app.
    En kameradetektor som blir aktiverad av ett larm tar en serie bilder. Vid en larmhändelse skickas bilderna ihop med information om händelsen till din larmapp.

Kan kamerorna i mitt larmsystem ta bilder utan att ett larm har löst ut?

Nej. Det är bara vid ett utlöst larm som kamerorna aktiveras och kan ta bilder.

Skickas bilderna vidare utan att jag fått bestämma det?

Nej. Du äger din säkerhet och dina bilder. Bilderna kan skickas vidare på din begäran eller i det fall att polisen har laglig rätt att begära ut dem.

Hur hanterar ni mina personuppgifter?

Dina personuppgifter respekter vi. Det kan du läsa mer om vi vår integritetspolicy

Jag såg på nyheterna om en larmcentral som kan se och sprida privata bilder, är det möjligt med Svenska Alarms larmtjänst?

Nej. Vår larmtjänst är integritetssäkrad vilket innebär att bilderna skickas till din larmapp. Du äger och kontrollerar dina egna bilder.

Följer ni Säkerhetsbranschens etiska regler?

Ja det gör vi. Som medlemsföretag i Säkerhetsbranschen har Svenska Alarm varit med och tagit fram de etiska reglerna som sätter kunden i fokus.