Så här gör du för att larma på hemmaläge på ditt larmsystem.

Det finns en funktion i larmsystemet som kallas hemmaläge och skalskydd. Det är olika benämningar för samma sak. Funktionen är mycket uppskattad och ger ett bra larmskydd. Det är populärt att använda funktionen när man är hemma, till exempel över natten när man sover.

1. Öppna din app.
  2. Klicka på vyn Panel.
  3. Klicka på Lägen.
  4. Klicka eller dra på knappen åt sidan för att larma på eller larma av Hemmaläge.

Varför ser jag inte funktionen skalskydd i min app?
Skalskyddsfunktionen är ett tillval som kan aktiveras av en behörig installatör eller supportpersonal på Svenska Alarm. Vill du få hjälp med det här kan höra av dig direkt till oss förslagsvis genom formuläret här på sidan.

Kostar funktionen något extra att koppla på?
Funktionen ingår i vår larmtjänst och du betalar inget extra för att kunna använda skalskyddsfunktionen.

När jag aktiverar skalskyddet från appen så räknar larmsystemet ner med ett pipande ljud, kan jag stänga av det?
Ljudvolym och tid för nedräkningen kan justeras. Det går inte att stänga av ljudet från appen men däremot om du är hemma kan du stänga av ljudet på extern knappsats, handsändare eller direkt på centralappraten.
För att helt stänga av nedräkningsljudet så kontakta oss så hjälper vi dig med det.

Följ din av- och pålarmning direkt i loggen

Larmsystemet kan larmas på och av från centralapparat, knappsats, handsändare och app. Alla händelser loggas i appen. Klicka här för att läsa mer om hur telefonapplikationens logg fungerar.