Enhetsfel

Felande rökdetektor som behöver bytas ut mot en ny

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vanligtvis håller utrustningen i över 10 år men det finns felande komponenter med så kallat barnsjukdomar. Detta innebär att enheten kommer med ett produktionsfel (alltså ett fel som funnits från start). I folkmun brukar man benämna denna typ av fel som "måndagsexemplar".

Får man denna typ av felkod (Enhetsfel) på sin rökdetektor behöver man höra av sig till Svenska Alarms support.

Enklast är att klicka på knappen nedan:

Alternativt skriva i chatten inne i appen. Ni hittar den högst uppe till höger (se markering på bilden nedan)

Vad krävs för att du som kund ska kunna reklamera din rökdetektor?

• Rökdetektorn behöver vara köpt av Svenska Alarm Gruppen AB.

• Enheten behöver ha garanti kvar alternativt förlängd garanti via Serviceavtal.

• Eventuellt fel måste funnits från start.

Gäller garantin om jag tappat enheten så den gått sönder?

Nej, garantin gäller enbart på fel som inte varit orsakade av felaktig användning.

Vad händer när jag hör av mig till supporten rörande ett enhetsfel?

När man hör av sig behöver man meddela att man råkat ut för felmeddelandet: "Enhetsfel".

När du hör av dig till supporten och meddelar att man råkat ut för ett Enhetsfel kan du förvänta dig att supporten återkommer inom loppet av 3 dagar.

Supporten kommer därefter felsöka över distans för att se vad som föranlett till att enheten bråkar.

Visar det sig att det är ett fel som täcks av garantin kommer en ny enhet skickas ut tillsammans med en retursedel så den defekta rökdetektorn kan skickas tillbaka utan kostnad för dig som kund.

Den nya enheten kommer du få hjälp att lära in till systemet samt testköra tillsammans med supporten. Man kan med fördel boka en tid med supporten efter att man mottagit den nya enheten.

Kontakta oss så hjälper vi dig

Klicka på chatten i appen (kika bilden i tidigare steg) alternativt nere till höger. Skicka ett mail till [email protected], eller ring oss på 0770-112060.