LCD Knappsats
Ernst Riesbeck avatar
Skrivet av Ernst Riesbeck
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Certifierad och godkänd LCD-knappsats. Svenska Alarm är ett certifierat larmbolag och installerar en centralapparat av högsta kvalité. Den trådlösa knappsatsen är godkänd enligt SSF larmklass R av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC). Batteri till enheten hittar du här.

Snygg knappsats som även fungerar som en "minicentral". Placeras vid ytterdörren för snabb och smidig avlarmning. Fungerar både med sin 4-siffriga kod samt med larmbricka.

Av / På-larmning med knappsats:

För att larma på via knappsatsen trycker man först på valfri knapp (för att väcka displayen), därefter på stängt hänglås + kod (alternativt larmbricka).

För att larma av via knappsatsen trycker man först på valfri knapp (för att väcka displayen), därefter på öppet hänglås + kod (alternativt larmbricka).

En bra "regel" är att alltid trycka på öppet / stängt hänglås 2 gånger sedan kod/ bricka.

Uppdatera larmkod från knappsatsen:

När man önskar uppdatera en kod trycker man på pilen som pekar till höger ––> nu kommer det stå "Användare Inställningar" på displayen. (behöver trycka 2 gånger, en för att väcka displayen).

Tryck därefter OK och ange användarkod nummer 1 (alternativt larmbricka nummer 1).

Nu kommer det står "Ange Användarkoder" på displayen. Tryck OK och bläddra därefter med --> för att välja vilken kod ni önskar konfigurera (man kan konfigurera upptill 48st olika).

Tryck OK på koden ni vill ändra och skriv därefter in den kod ni önskar. Avsluta med OK.

För att hoppa ut trycker man på soptunnan och därefter OK.

Utlösa ett larm från knappsatsen

Brandlarm

Tryck in knappen med en symbol som en eldflamma så startar du ett brandlarm (tänk på att först väcka displayen). Knappen är placerad längst ner till höger. Larmet är ljudande och sirenen förväntas starta. För att stänga av larmet kan du larma av.

Trygghetslarm

Tryck in knappen med en symbol som ett plustecken för att starta ett tyst larm (tänk på att först väcka displayen). Knappen är placerad längst ner till vänster på knappsatsen. Sirenen kommer inte att starta men larmhändelsen kommer att skickas till Svenska Alarm app för dig med Larmtjänst.

Paniklarm

Tryck samtidigt in knapparna med en symbol som ett plustecken och eldflamma (tänk på att först väcka displayen). Knapparna är placerade längst ner. Larmet är ljudande och sirenen förväntas starta. För att stänga av larmet kan du larma av.


Skillnaden på trygghetslarm och paniklarm: Båda två är en typ av personlarm där skillnaden är att ett paniklarm är ljudande i och med att sirenen startas. Ett trygghetslarm är ett tyst larm.

Kontakta oss så hjälper vi dig

Klicka på chatten nere till höger. Skicka ett mail till [email protected], eller ring oss på 0770-112060.

Fick du svar på din fråga?