Kundvillkor
Skyddad identitet

Det är enkelt och tryggt att skaffa larm med skyddad identitet

Niklas Hallden avatar
Skrivet av Niklas Hallden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Många personer med skyddad identitet är i behov av larm. Hos Svenska Alarm kan vi erbjuda ett larm utan att du riskerar din skyddade identitet.

Skyddad identitet - så här fungerar det att skaffa larm

Vi hjälper dig igenom hela processen. Kontakta oss på telefon, epost eller chatten nere till höger. För att bli kund så krävs det att du har en epost-adress som du kan uppge för oss. Epost-adressen är för att kunna skicka över ett digitalt avtal, logga in i appen och för fakturor.

Personuppgifter

I våra register väljer du själv vilka uppgifter som ska lagras. Det som krävs för att bli kund är en epost och installationsadress.

Namn - behöver inte uppge ditt riktiga namn för att bli kund.
Personnummer - behöver inte uppge för att bli kund.
E-post - krävs en epost där du kan ta emot, läsa och svara på avtal och meddelanden.
Telefonnummer - behöver inte uppge för att bli kund.
Installationsadress - krävs för att vi ska kunna utföra installation, service och tillhandahålla med koppling till Larmcentral och Väktare.

Här finns vår Integritetspolicy där du kan läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Förskottsbetalning krävs
Vill du nyttja Svenska Alarm skyddad identitet krävs förskottsbetalning. När du beställt ditt nya larm betalas hela summan in till vårt bankgiro 447-1843. Meddela när betalningen är gjord och larmsystemet kan installeras. Tjänster som tex. Larmtjänst faktureras årsvis i förskott.

Tre nivåer av skyddad identitet

I Sverige finns det tre nivåer av skyddad identitet. Det är Skatteverket och Polisen som ansvarar för ansökningar och handläggning.
Nivå 1. Sekretessmarkering innebär att dina uppgifter i offentliga register blir svårare att ta del av.
Nivå 2. Kvarskrivning som innebär att folkbokföringsadressen står kvar som den gamla adressen trots att personen har flyttat till en ny adress.
Nivå 3. Fingerade personuppgifter innebär att personen får en helt ny identitet utan
koppling till tidigare uppgifter.

Enkelt att skaffa larm med skyddad identitet

Det finns ofta nackdelar med att leva under skyddad identitet. Men när det kommer till möjligheten att skaffa ett smart larm så har vi arbetat fram ett koncept för att göra det så tryggt som möjligt för dig med skyddad identitet.

Ändringar

Svenska Alarms villkor kan komma att uppdateras regelbundet.