Notiser med ljud och text i appen

Vid ett larm pushas händelsen till din app. Notifiering med högljud larmsignal och tydlig text. Prioriterat SMS kan skickas till telefonen.

Niklas Hallden avatar
Skrivet av Niklas Hallden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Appen har stöd för att skicka notis med tjutande larmsignal till din telefon. Det fungerar både för iPhone och Android. Aviseringen kommer att upplevas olika beroende på telefon och individuella inställningar.

Android Avisering

Systemet Android skiljer sig åt beroende på fabrikat och modell av telefon. Svenska Alarm kan inte kontrollera eller ta ansvar för dina personliga telefoninställningar och ej heller mobiltelefonenen eller operativsystemets möjligheter och begränsningar för aviseringar. Det innebär att upplevelsen av hur notisen hörs, känns eller visas kan komma att upplevas olika. Men vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Inställningstips för aviseringar på Android

Det finns två mycket uppskattade och användbara funktioner för Aviseringar på Android:

Skicka Testavisering - Du kan själv testa hur en avisering från Svenska Alarm-app låter på din telefon. Öppna appen och klicka på fliken längst ner till höger:

1. Inställningar Android

2. Aviseringar
3b. Skicka Testavisering

Återställ Larmsignal Avisering - Vill du ha en tjutande larmsignal på din Android-telefon när larmet går? Använd funktionen Återställ Larmsignal Avisering i Svenska Alarm-app:

1. Inställningar Android

2. Aviseringar
3b. Återställ Larmsignal Avisering

Inställningstips för aviseringar på Android app Svenska Alarm

Avisering - för att få aviseringar till din telefon måste funktionen aviseringar vara aktiverad för appen Svenska Alarm som det står mer om här. För att komma till inställningar för aviseringar för Svenska Alarm-app, öppna appen och klicka på:

1. Inställningar

2. Aviseringar
3c. Inställningar Android

Inställningar Android för Appaviseringar

• Huvudsidan - alla inställningar behöver vara på

• Aviseringskategorier - Viktigt att klicka in här och aktivera: Inkommande Larm.

• Aviseringskategori - Alla inställningar behöver vara på här. Kolla extra på Ljud: Appen gav Ljud (innebär att sirensignal spelas vid avisering).

Appaviseringar på Android Lamapp

Bakgrundsuppdateringar måste vara på - innebär att även om du inte använder Svenska Alarm appen kan appen ta emot notiser. Det är viktigt att det är aktiverat specifikt för den här appen.

Strömsparläge - påverkar ofta notiser och möjligheten för Svenska Alarm appen att ta emot och visa aviseringar. Kontrollera att den här inställningen så att den inte blockerar aviseringarna.

Datatrafik - behöver vara aktiverat, tex mobil data eller wifi.

Flygplansläge - det får inte vara aktiverat för då kommer avisering inte att fungera.

Avisering utan ljud - önskar du avisering men utan ljud så ställer du in din telefon på ljudlös eller vibrera. Med den inställningen så kommer inte telefonen att låta när det går ett larm utan aviseringen kommer att skickas utan ljud till telefonen.

SMS - vid en larmhändelse och driftlarm så skickas det ut ett SMS till numret som du själv kan fylla i under Inställningar - Kontoinställningar i appen (tänk på att numret ska skrivas in med landsnummer först, tex +46707123456)

Ignorera Stör ej - det är vanligt att det finns en funktion i Android som heter "stör ej". Den här funktionen blockerar avisering från appen och ibland även SMS. Viktigt att du aktiverar funktionen "Ignorera Stör ej" för appens aviseringsinställningar. Se bilden här nedanför.

iPhone Notis

Funktionen notiser skiljer sig åt beroende på fabrikat och modell av telefon. Svenska Alarm kan inte kontrollera eller ta ansvar för dina personliga telefoninställningar och ej heller mobiltelefonenen eller operativsystemets möjligheter och begränsningar för notiser. Det innebär att upplevelsen av hur notisen hörs, känns eller visas kan komma att upplevas olika. Men vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Inställningstips för notiser på iPhone

Det finns två mycket uppskattade och användbara funktioner för notiser på iPhone:

Skicka Testnotis - Du kan själv testa hur en notifiering från Svenska Alarm-app låter på din iPhone. Öppna appen och klicka på:

1. Inställningar

2. Notiser
3a. Skicka Testnotis

Notiser - för att få notifieringar till din iPhone måste funktionen notiser vara aktiverad för appen Svenska Alarm som det står mer om här. För att komma till inställningar för notiser för Svenska Alarm-app, öppna appen och klicka på:

1. Inställningar

2. Notiser
3b. Inställningar iOS

4. Klicka sedan på Notiser

notiser med ljud och text i appen Svenska Alarm

Appaktivitet i bakgrunden måste vara på - innebär att även om du inte använder Svenska Alarm appen kan appen ta emot notiser. Det är viktigt att det är aktiverat specifikt för den här appen.

Strömsparläge - påverkar ofta notiser och möjligheten för Svenska Alarm appen att ta emot och visa notiser. Kontrollera att den här inställningen så att den inte blockerar notiserna.

Mobildata - behöver vara aktiverat, tex mobil data eller wifi.

Flygplansläge - det får inte vara aktiverat för då kommer notiser inte att fungera.

Avisering utan ljud - önskar du notiser men utan ljud så ställer du in din telefon på ljudlös eller vibrera. Med den inställningen så kommer inte telefonen att låta när det går ett larm utan aviseringen kommer att skickas utan ljud till telefonen.

Tydliga SMS-ljud till din iPhone ställer du in så här

Vid en larmhändelse och driftlarm så skickas det ut ett SMS. Det går att anpassa ljudet för detta SMS.

​
Gå till "Kontakter" och lägg till en ny kontakt

OBS för iOS 13.5.1 eller senare får du inte döpa kontakten till något, då fungerar inte ljudinställningen.

1. Lägg in telefonnummer 78367522527

2. Redigera SMS-signal och välj ljud SMS Ringsignaler - välj Klassiska och sedan Alarm

3. Redigera Vibrering och välj S.O.S.

4. Välj inställningen Förbigång i nödsituation på

SMS mobilnummer larmapp Svenska Alarm