Appen har stöd för notifieringar med ljud i din telefon. Det fungerar både i iPhone och Android. De båda operativsystemen skiljer åt. Notifieringarna kommer att upplevas olika beroende på telefon och individuella inställningar.

Android notifieringar

Systemet Android skiljer sig åt beroende på fabrikat och modell av telefon. Individuella viaranter mellan samma telefonmodeller är också vanligt beroende på alla möjligheter för inställningar i systemet.

Notiser - för att få notiser till din telefon måste funktionen vara aktiverad för appen under menyn inställningar - notiser.

Stör ej - det finns en funktion i Android som heter "stör ej". Den här funktionen blockerar notiser från appen samt även SMS. Har du funktionen stör ej aktiverad på din telefon så kommer du inte att få några notiser.

Ljud - önskar du notifieringar men utan ljud så ställer du in din telefon på ljudlös.

SMS - vid en larmhändelse så skickas det ut ett SMS till de nummer som du själv kan fylla i under Kontoinställningar som finns i appen. Vill du få hjälp med det så kan du höra av dig till oss.

iPhone notifieringar

Notiser - för att få notiser till din telefon måste funktionen vara aktiverad för appen under menyn Inställningar - Notiser - AlarmView

Stör ej - det finns en funktion i iPhone som heter "stör ej". Den här funktionen blockerar notiser från appen samt även SMS. Har du funktionen stör ej aktiverad på din telefon så kommer du inte att få några notiser.

Ljud - önskar du notifieringar men utan ljud så ställer du in din telefon på ljudlös.

SMS - vid en larmhändelse så skickas det ut ett SMS till de nummer som du själv kan fylla i under Kontoinställningar som finns i appen. Vill du få hjälp med det så kan du höra av dig till oss.

Är du rädd för att inte höra när en larmhändelse kommer till din iPhone?

Så här ställer du in anpassade textmeddelande ljudtoner för ditt SMS

1. Gå in på appen "Kontakter" lägg till en ny kontakt som du döper till Svenska Alarm.

2. Välj användare på SMS och där skriver du in RMS.
3. Ställ in en anpassad meddelandeton för ditt SMS vid en larmhändelse genom att trycka på ändra "SMS signal.
4. Välj Klassiska som du hittar under Ringsignaler.

5. Sista steget blir att välja "Alarm" och sedan sparar du kontakten. Nu får du en högljudd signal när ditt SMS för en larmhändelse skickas ut till din telefon.