Betalning

Betala fakturan via autobetalning med betalkort, bankgiro, Swish och finansieringspartner

Niklas Hallden avatar
Skrivet av Niklas Hallden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det ska vara tryggt och enkelt att betala. Hos Svenska Alarm kan du dela upp din faktura och delbetala. Våra tjänster väljer du själv om du vill betala en gång per år eller lägga upp på månadsbetalning med Autobetalning.

Svenska Alarm betalportal

Här kan du som kund hantera alla dina betalningar. Du loggar in tryggt och säkert direkt från Svenska Alarm App som du kan ladda ner här. För att kunna logga in krävs det att din mailadress ligger inlagd som fakturamottagare. Klicka på Inställningar i appen och sedan på Betalportal.

Svenska Alarm Betalportal

Betalportalens funktioner

• Fakturaadress - Kontrollera och uppdatera fakturaadressen.

• Månad eller årsfaktura - Se och ändra mellan månad- och årsbetalning.

• Betala fakturor - med betalkort direkt i betalportalen.

• Fakturahistorik - Status på fakturor, betalda och obetalda.

• Betalkort - Lägg till, ta bort och uppdatera betalkort som ska användas.

Autobetalning med Visa, Mastercard och American Express

Svenska Alarm rekommenderar att du använder funktionen Autobetalning för automatiskt betalning av dina fakturor månadsvis med betalkort. Det fungerar på samma sätt som betalningar till t.ex. Spotify och Netflix. Det är tryggt och säkert.

Autobetalning Visa Mastercard och American Express

Fördelar med Autobetalning

• Månadsbetalning säkert och tryggt

• Fakturan betalas automatiskt med det registrerade betalkortet och fakturakvittens skickas till din e-post

Finns det ingen täckning på kortet eller att kortet gått ut så skickas det en e-post med information och möjlighet att uppdatera kortet.

Har du fått en årsfaktura men vill betala månadsvis?

Det hjälper vi gärna till med! Klicka på chatten nere till höger. Skicka ett mail till [email protected], eller ring oss på 0770-112060.

Betala en Service med betalkort

Svenska Alarm rekommenderar att du betalar med betalkort. Du kan också välja att vid en Service få fakturan skickad till dig som pappersfaktura till en avgift på 70 kr. För att betala en Servicefaktura med betalkort behöver du lägga in ditt betalkort i Betalportalen som du kommer åt via Inställningarna i appen.

OBS! En redan utskickad pappersfaktura är en utförd tjänst och går inte att ångra eller kreditera i efterhand.

Swish

Vid betalning till Swish ange alltid fakturanummer.
Svenska Alarm Gruppen Swish: 123 064 76 69

Bankgiro (BG)

Vid betalning till bankgiro ange alltid fakturanummer.
(OCR-nr används inte och ska inte fyllas i)
Svenska Alarm Gruppen BG: 447-1843

Utlandsbetalning

Vid betalning till IBAN och BIC/SWIFT ange alltid fakturanummer.
IBAN: SE97 5000 0000 0550 1114 3309

Bank code (BIC/SWIFT): ESSESESS

Fakturaavgift

Autobetalningar med betalkort och fakturakvitto på email 0 kr. Pappersfaktura kostar 70 kr. Vid påminnelse tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr. Påminnelser kan skickas på både mail och som pappersfaktura.

Inkasso och påminnelseavgift

En obetald faktura ska i sin helhet betalas omgående annars skickas fakturan automatiskt vidare till inkasso. Eventuella avgifter som Påminnelseavgift ska betalas.

Svea Ekonomi

Vid vald finansiering via Svea Ekonomi kan du med fördel höra av dig direkt till Svea.

Vill du betala din faktura till Svea Ekonomi med autogiro så kan du klicka här för att ladda ner blanketten.

Svenska Alarm kan inte ta emot betalning för Svea. Har du felaktigt betalt till Svenska Alarm har du rätt att få pengarna återbetalda. Kontakta oss så hjälper vi dig med det.

Ändringar

Svenska Alarms villkor för betalning kan komma att uppdateras regelbundet.