Användarmanual hemlarm 2009-2011

Silver eller Guld-larm installerat under år 2009 till 2011

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Allmänna information och tips för Hemlarm Silver och Guld. Användarmanual finns att ladda ner som PDF längst ner på sidan. Är du osäker så hittar du bild på både Hemlarm Silver och Hemlarm Guld lite längre ner på sidan.

Centralapparaten

Funktion: Fungerar som hjärnan i systemet och styr all ansluten utrustning.

Placering: En lämplig placering är i hallen men inte i direkt anslutning till entrén. Du kan då enkelt komma åt alla larmets funktioner samtidigt som larmet är mer svårlokaliserat för en eventuell inbrottstjuv som annars kan sabotera centralapparaten.

Batterityp: 7,2V reservbatteri med 6 celler. Se batteriluckan för mer info. Batteriet är uppladdningsbart och hålls laddat så länge centralapparaten har tillgång till nätström. Batteriet används endast vid exempelvis elavbrott och räcker i c:a 36 timmar vid normaltillstånd (inga larm går).

Skötsel: Centralapparaten kan emellanåt bli smutsig av beröringen och kan samla damm efter en lång period av användning. Rengör den med en mjuk trasa eller svamp, lätt fuktad med en blandning av vatten och milt rengöringsmedel, och torka därefter torrt.

OBS! Vi avråder starkt från att använda någon form av slipmedel eller lösningsmedel under rengöringsprocessen. I de fall sådana används förstörs ytfinishen och genomskinligheten i det övre fönstret försämras. I värsta fall kan även den invändiga elektroniken påverkas vilket kan leda till att du behöver byta ut hela enheten.

Batterifel / Lågt batteri i hemlarm Silver och Guld

Centralapparat: Om displayen visar ”CA BATTERIEFEL” bör du kontakta kundtjänst så att de kan skicka ut en servicetekniker som byter till ett nytt batteri för att förhindra att centralapparaten blir utan ström vid ett eventuellt strömavbrott.

Trådlösa sensorer: Om displayen istället visar att någon sensor har dåligt batteri (exempelvis ”S01 LÅGT BATTERI”) bör du kontakta kundtjänst så att de kan skicka en servicetekniker som byter batteri i alla dina sensorer. Anledningen till att Svenska Alarm byter batteri i alla sensorer samtidigt är att om vi bara byter ett batteri så kommer nästa att ta slut inom några dagar eller någon vecka och vi behöver då komma till dig igen.

Om du vill så kan du även byta batterier i sensorerna själv. Du bör dock vara medveten om att ett sabotagelarm kommer att utlösas, med sirentjut och att du blir uppringd av larmet med meddelandet ”Sabotagelarm” som följd, när du öppnar sensorn även om du har stängt av larmet. Sabotagelarmet är en funktion som hindrar obehöriga att deaktivera sensorer genom att ta ut batterierna. För att hindra sabotagelarmet att lösa ut kan man gå in i installationsläge.

Användarmanualen är framtagen för dig som kund. Beroende på uppdateringar i mjukvaran på din centralapparat kan det finnas avvikelser från manualen. Vid otydligheter eller övriga frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på Svenska Alarm.

Kontakta oss

Skicka ett mail till [email protected], klicka på chatten nere till höger eller ring oss på 0770-112060.