Det går att göra inställningar för att få meddelanden vid förändring i bilden. Det kan vara när en person rör sig eller när solen går upp.

(för meddelanden och notiser för smarta larm kan du läsa mer här)

Så här gör du inställningar för notiser vid förändring i bilden

1. Öppna Imou Life-appen och klicka på kameran som du vill få notiser från

2. Klicka på symbolen för inställningar uppe i högra hörnet

3. Klicka på Detektering

4. Aktivera rörelsedetektering med knappen så att den är till höger och visar grönt

Push notiser rörelse i bild svensk kamerabevakning

Går det att stänga av notiserna från min anläggning med Kamerabevakning?

Ja det kan du göra. Följ steget 1-3 här ovanför och på steg fyra väljer du att stänga av Rörelsedetektering. Knappen ska dras till vänster så att den blir grå (inte grön).

Hur justeras känsligheten på kamerorna?

Det är enkelt gjort. Följ steget 1-3 här ovanför och på steg fyra klickar du på "Rörelsekänslighet". Välj sedan 1 för hög känslighet, det innebär att det behövs en stor förändring i bilden för att notisen ska skickas. Vill du få fler notiser ställer du in känsligheten på en högre siffra.

Vår rekommendation är att ställa in känslighet mellan 1-3 för att minska antalet notiser. För att minska antalet notiser kan aktivt område justeras. Läs mer här nedanför.

Ställ in ett aktivt område och avgränsa var detektering ska ske

Det här kräver ofta testkörning av systemet för att testa sig fram till den optimala inställningen. Följ steget 1-3 här ovanför och på steg fyra klickar du på "Allmän aktivitetszon". Markera sedan med orange färg för de områden där detektering vid rörelse önskas.

kamerabevakning med notiser i aktivt område hos Svenska Alarm