Kamerabevakning
Push-meddelanden vid rörelse i video

Ditt moderna system med Kamerabevakning kan skicka notiser vid förändring i kamerabilden.

Niklas Hallden avatar
Skrivet av Niklas Hallden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det går att göra inställningar för att få meddelanden vid förändring i bilden. Det kan vara när en person rör sig eller när solen går upp.

Så här gör du inställningar för notiser vid förändring i bilden

1. Öppna DMSS appen och klicka på de tre prickarna vid anläggningen som ska justeras

2. Klicka på Enhetsdetaljer

3. Klicka på Konfig-fjärrstyrn.

4. Under menyn Videodetektering finns Rörelsedetektering som du klickar på och sedan väljer du vilken kamera som det ska göras inställningar för

5. Under menyn Avancerad konfig klicka på Regionsinställningar och markera önskat område för detektering i bild

Push avisering notis rörelse i bild svensk kamerabevakning

6. Ställ in ett aktivt område och avgränsa var detektering ska ske

Det här kräver ofta testkörning av systemet för att testa sig fram till den optimala inställningen. Markera med orange färg för de områden där detektering vid rörelse önskas.

kamerabevakning med notiser i aktivt område hos Svenska Alarm

Går det att stänga av notiserna från min anläggning med Kamerabevakning?

Ja det kan du göra. Följ steget 1-4 här ovanför och på steg fyra väljer du att stänga av Rörelsedetektering. Knappen ska dras till vänster så att den blir grå (inte blå).

Hur justeras känsligheten på kamerorna?

Det är enkelt gjort. Följ steget 1-4 här ovanför och på steg fyra klickar du på "Känslighet". Välj sedan 1 för lägsta känslighet, det innebär att det behövs en stor förändring i bilden för att trigga händelsen. Vill du få fler meddelanden aviseringar/notiser ställer du in känsligheten på en högre siffra.

Vår rekommendation är att ställa in känslighet mellan 10-40 för att minska antalet notiser. För att minska antalet notiser kan aktivt område justeras. Läs mer om det ovanför under punkt 6.