Magnetkontakt – byta batteri och montera

En magnetkontakt ger ett effektivt skydd. Den kan monteras på dörr och fönster. Centralapparaten meddelar när batteriet börjar ta slut och ska då bytas.

Batteri: CR 123A

Svenska Alarm finns alltid nära till hands. Kontakta oss om du vill köpa batteri eller boka ett komplett batteribyte där en servicetekniker kommer ut och hjälper dig med allt.

Så här byter man batteri i en magnetkontakt

1. Serviceläge. Börja med att sätt larmsystemet i Serviceläge. Serviceläge innebär att sirenen inte kommer att tjuta och att en väktare inte åker.
  2. Byta batteri. Skruva loss skruven som är på den stora delen. Lossa försiktigt kåpan och lägg den åt sidan.
  3. Ta bort det gamla batteriet och sätt i det nya batteriet.
  4. Skruva tillbaks kåpan. Var noga med att kåpan monteras ordentligt. Det ska höras ett klickande ljud när den trycks fast.
  5. Driftsättning. Prova att öppna och stänga dörren/fönstret där magnetkontakten sitter monterad. Magnetkontakten fungerar när en grön lampa blinkar.
  6. Prova att larma på och larma av ditt larmsystem.
  7. Koppla från Serviceläge

Så här monteras en magnetkontakt

Instruktionen finns som PDF och kan laddas ner och skrivas ut.