Bilderna skickas direkt till din telefon. Vid larmhändelse visas de i vyn Larm men går också att se i vyn Logg.

Bilderna laddas upp i användarens app. Först kommer alla bilder från en kamera och sedan från kamera två, tre och så vidare. Är det en pågående larmhändelse så laddas bilderna upp efter varandra i appen. Exempelvis två utlösta kameradetektorer efter varandra presenteras som en larmhändelse men det kommer totalt upp till 20 bilder (upp till 10 + 10).

Varför kommer det inga bilder?

Testar du ditt larmsystem och stänger av det direkt så skickar inte ditt larmsystem bilderna vidare med larmtjänsten till din larmapp. Vill du prova kamerorna rekommenderar vi att du aktiverar ett Trygghetslarm. Klicka på knappen längst ner till vänster på din knappsats. Knappen har en symbol med ett plustecken och en sköld.

Vill du själv testa ditt larmsystem ned ljud så låt sirenen tjuta tills du ser bilderna i appen. Har du funktionen väktare direkt inkopplad så är det viktigt att du avbryter utryckningen inom fem minuter. Här kan du läsa mer om väktare direkt.

Ingen kamera inga bilder

En detektor som inte har kamera till exempel en magnetdetektor tar inga bilder. Har du en larmhändelse från en dörr eller fönster där det sitter en magnetkontakt så finns det inga bilder. Om däremot en obehörig person skulle röra sig in i rummet framför en kameradetektor så skickas bilder på personen. Detsamma gäller vid händelser av brand så fotar kameradetektorn och skickar bilder.

Alla bilder från larmhändelserna finns i loggen

Klicka på meny Logg. Sedan letar du upp aktuell larmhändelse och klickar på den. Alla larmhändelser lagras och visas loggen. Klicka och läs mer om loggen här.